19 Ιουν 2010

Όσοι θέλουν να τελειώνουν με τη νεολαία και τα δικαιώματά της ,θα μας βρουν μπροστά τους!!!

Οι εξελίξεις που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα ,είναι ραγδαίες .Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στο ΔΝΤ και η υπογραφή του περιβόητου μνημονίου, έχει φέρει μία σειρά αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που όχι μόνο ξεπερνάνε κάθε φαντασία ,αλλά ουσιαστικά στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ,στην εξώθηση στον επιβιωτισμό του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας .Η κατάργηση ολόκληρων μισθών ,η αύξηση του ΦΠΑ και η εντονότερη φορολογία(όχι του κεφαλαίου προφανώς…),οι ανατροπές στο ασφαλιστικό που θα οδηγήσουν σε σύνταξη των 360€ με παράλληλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης ,είναι αλλαγές που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ,αλλαγές που μόνο μέσα από ένα μαζικό κίνημα διαρκείας μπορούν να ανατραπούν .Πιο συγκεκριμένα όμως με τις αλλαγές που προωθεί πραξικοπηματικά με προεδρικό διάταγμα!!(χωρίς καν συζήτηση στη βουλή δηλαδή…) η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ :
• Θεσμοθετεί την αμοιβή κάτω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών. Είναι το αντίστοιχο του γαλλικού "Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης" και αντιμετωπίζει τη νεολαία σα "χαμένη γενιά" και αναλώσιμο υλικό που θα αμείβεται με 592€!!!
• Καταργεί στην ουσία την δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφού καταργεί την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΠΔ δείχνει ήδη τις συνέπειές της, καθώς είναι στον αέρα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις ακόμη και η εθνική συλλογική σύμβαση. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η πλήρης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιστροφή στο καθεστώς της ατομικής διαπραγμάτευσης, του ατομικού εκβιασμού και της καθολικής υποταγής. Πρόκειται για τεράστιο, ιστορικό πισωγύρισμα που θα οδηγήσει απίστευτα χαμηλές απολαβές ,ειδικά σε μια περίοδο που η ανεργία αγγίζει το 15%!
• Επιτρέπει τρομακτική αύξηση των απολύσεων και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, καθώς οι εργοδότες θα μπορούν απλώς κάνοντας χρήση μιας σύντομης προειδοποίησης να πληρώνουν αποζημιώσεις κατά 50% μικρότερες.
• Νομοθετεί και ενισχύει την μαύρη παιδική εργασία μέσα από ετήσιες "συμβάσεις μαθητείας" για παιδιά από 15 έως 18 ετών!
Κάθε γενιά καλείται να δώσει τις δικές τις μάχες ,να δημιουργήσει το πλαίσιο στο όποιο θα ζήσει .Αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αναιρέσει τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος ,επιχειρεί να φέρει τεράστιες ανατροπές σε όλο το φάσμα της εργασίας .Απέναντι σε όλα αυτά καλούμαστε να πάρουμε θέση :θα συνταχθούμε με αυτούς που επιζητούν ηρεμία και συναίνεση ή θα προτάξουμε τα αιτήματα μας ,θα διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς όρους εργασίας και ζωής ;
Την απάντηση θα τη δώσουμε με τους αγώνες μας!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
antepithesi.gr