14 Μαΐ 2010

Τέρμα στην κοροϊδία της ΠΑΣΠ και την ανυπαρξία της ΔΑΠ!

Όταν στην αρχή της χρονιάς το ΠΑΣΟΚ έβγαινε με διαφορά στις εκλογές,η παράταξη της ΠΑΣΠ έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήρια της,μιλώντας για καλύτερες μέρες και για ήλιο που ανατέλλει. Τώρα που τα πράγματα σκουραίνουν για αυτή και τον φορέα της,προσπαθεί να μαζέψει…τα ασυμμάζευτα του ΠΑΣΟΚ.Ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί της ουσίας όχι μόνο δεν αρθρώνει ένα αντίθετο πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΝΔ, αντίθετα βαθαίνει τις αναδιαρθρώσεις σε παιδεία-εργασία στην ίδια κατεύθυνση με την ΝΔ στις προσταγές της ΕΕ και του νέου μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Λεφτά για το λαό υπήρχαν προεκλογικά.. Μετεκλογικά λεφτά υπάρχουν μόνο για τις τράπεζες και το κεφάλαιο..Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει αθετήσει κάθε υποσχέση του ,αλλά ταυτόχρονα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει ποτέ κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων και νεολαίας. Ακριβώς σε αυτό τον κόμβο έρχονται και οι φετινές φοιτητικές εκλογές,να αποτελέσουν ένα δείκτη της συμφωνίας ή μη της νεολαίας με αυτά τα μέτρα.

Η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως συμφωνεί με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις αν και τα πλαίσιά της πάντα τάσσονται απέναντί τους(στην τελευταία συνέλευση στις 11/5 δεν καλούσε καν σε κινητοποίηση το σύλλογο…) Θα μπορούσαμε να γράφαμε τόμους ολόκληρους για την παράταξη χαμαιλέοντα που άλλα λέει και άλλα κάνει ,αλλά θα σταθούμε μόνο σε μερικά βασικά σημεία.Η ΠΑΣΠ με την καθημερινή της στάση εντός των συλλόγων δείχνει την πραγματική της πολιτική τοποθέτηση:

 Παρά την γενικόλογη τοποθέτηση εναντίωσης με τα κυβερνητικά μέτρα από την αρχή της χρονιάς σαμποτάρει τις όποιες κινητοποιήσεις (στήριξη λευκών σε πολλές σχολές ,επιλογή να μην κινητοποιήσει κόσμο σε πορείες κα.) Τελικά φαίνεται ότι μόνο όταν πιέζεται εναντιώνεται στην πολιτική ΠΑΣΟΚ,χωρίς επί της ουσίας να διαφωνεί.Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σχολές που δεν υπάρχουν ΕΑΑΚ δε βάζει καν γενικές συνελεύσεις πριν από απεργίες(βλ. διοίκηση επιχειρήσεων)
 Παίζει τον ίδιο ρόλο με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ εντός του Πανεπιστημίου, μιλώντας για το μονόδρομο του ΔΝΤ και το χρέος που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου ο κόσμος τελικά να μη φύγει από το ΠΑΣΟΚ και η ίδια να καταγράψει ρεύμα στήριξης του πολιτικού της φορέα στη νεολαία.
 Μας μιλάει για διαφάνεια, βάζοντας το και κεντρικό σύνθημα στην αφίσα, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου συναγωνίζεται μαζί με τη ΔΑΠ στο φακέλωμα, στα οικονομικά σκάνδαλα (στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πήραν παρέα κονδύλι χιλιάδων ευρώ από την Πρυτανεία δικαιολογώντας το σαν γραφική ύλη για τους Συλλόγους!!), στις διασυνδέσεις με το καθηγητικό κατεστημένο (πέρασμα μαθημάτων στους «δικούς μας» όπως στα ΤΕΙ, στήριξη Πρυτάνεων και Προέδρων με ανταλλάγματα κ.ο.κ.) .
 Καλεί το σύλλογο να της δώσει την αυτοδυναμία ,που ουσιαστικά θα διαλύσει κάθε διαδικασία του συλλόγου,θα την κάνει ακόμη πιο αλαζονική εντός της σχολής και θα της δώσει απόλυτη εξουσία καταστέφοντας το σύλλογο.

Περισσότερο από όλα η ΠΑΣΠ επέλεξε να κρύβεται, επιλέγει την μη πολιτική αντιπαράθεση εντός των συλλόγων σαμποτάροντας τις συλλογικές διαδικασίες για να μπορέσει να συνεχίσει να αποτελεί το πιο ήσυχο και αθόρυβο αλλά ταυτόχρονα γνήσιο υποστηρικτή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο λόγος ύπαρξης τελικά της ΠΑΣΠ μάλλον φαίνεται πως είναι το να δουλεύει για την καλή εκλογική καταγραφή του ΠΑΣΟΚ και την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και του εργασιακού μεσαίωνα διασφαλίζοντας ότι αυτός θα είναι βαμμένος με πράσινο και όχι με μπλε χρώμα. Σήμερα ψήφος στην ΠΑΣΠ σημαίνει αποδοχή του ΔΝΤ και των νέων μέτρων, αποδοχή του Πολυνομοσχεδίου και του εθνικού πλαισίου προσόντων που θα έχουν ως άμεσο επακόλουθο την διόγκωση της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, την απαξίωση των πτυχίων και τη μετατροπή τους σε κουρελόχαρτα καθώς την επόμενη μέρα των φοιτητικών εκλογών θα εκμεταλλευτεί το όποιο ποσοστό καταγράψει ώστε να το μετασχηματίσει σε δήθεν ενεργή στήριξη της πολιτικής του κομματικού της φορέα. Δεν ενδιαφέρεται ούτε θέλει να παλέψει για το εργασιακό μέλλον των φοιτητών, για την καθημερινότητα, για τα συμφέροντα τους.

Ψήφος σήμερα στην ΠΑΣΠ,σημαίνει ψήφος στο ΠΑΣΟΚ,σημαίνει στήριξη των κυβερνητικών μέτρων…



Όταν μιλάμε για τη ΔΑΠ,τα λόγια περισσεύουν και τις απαντήσεις δίνουν οι (μη) πράξεις.Μίλαμε για μία παράταξη που ήρθε μαζί με το Μάη,την ώρα που όλη την υπόλοιπη χρονιά απουσίαζε από τη σχολή,δε συμμετείχε καν στις συνελεύσεις,δε συμμετείχε καν στις μαζικές παραστάσεις για τα ζητήματα καθημερινότητας.Η ίδια παράταξη έχει το θράσος να εμφανίζεται τώρα και να ζητάει την ψήφο των φοιτητών.Προσπαθώντας να αναλύσουμε λίγο παραπάνω την όποια πολιτική τοποθέτηση έχει αυτή η παράταξη έχουμε να αναφέρουμε:
• Όταν ψηφιζόταν ο νόμος-πλαίσιο ήταν η μοναδική παράταξη που στήριζε την προσπάθεια της ΝΔ.Μία προσπάθεια που έχει οδηγήσει σε βιβλία να δίνονται λίγες μέρες πριν την εξεταστική,σε καταπάτηση του ασύλου σε πολλές σχολές,σε μείωση των φοιτητικών δικαιωμάτων συνολικότερα.
• Την ίδια τακτική ακολούθησε και το 2007 όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να αναθεωρήσουν το σύνταγμα και να επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.Τότε το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα των 400 καταλήψεων και των δύο μηνών κατάληψης κατάφερε να σταματήσει αυτή τη διαδικασία,σε αντίθεση με τη λυσσαλέα προσπάθεια της ΔΑΠ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
• Ακόμα και στις μέρες μας η ΔΑΠ έχει την πιο χυδαία τοποθέτηση:στηρίζει τη ΝΔ και τις πολιτικές της,επιμένει να ζητάει αναγνώριση των κολλεγίων,επιμένει να επιζητά την ηρεμία την ώρα που όλη η κοινωνία παλεύει και αγωνίζεται για αλλαγές.

Ψήφος σήμερα στην ΔΑΠ σημαίνει στήριξη της πιο δεξιάς πολιτικής,στήριξη της ανυπαρξίας και της απραξίας εντός του συλλόγου…

ΣΤΙΣ 19 ΜΑΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: