6 Μαΐ 2010

Μεγάλη αναταραχή … ωραία μέρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00.


Αντιδρώντας στα πιο αντιλαϊκά και σφοδρά μέτρα που έχει τολμήσει ποτέ να πάρει κυβέρνηση στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, πάνω από μισό εκατομμύριο απλού λαού βγήκε στους δρόμους για να προστατεύσει τα κεκτημένα χρόνων, τις θυσίες αιματηρών αγώνων, για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. Εργαζόμενοι,φοιτητές συμπορεύτηκαν στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο. Ο απλός πολίτης νιώθει πως το μέλλον του διακυβεύεται και τα δικαιώματά του χάνονται. Είναι πλέον έτοιμος να ξεσηκωθεί και να βγει στο δρόμο για να διεκδικήσει ότι του ανήκει…

Το ΠΑΣΟΚ το οποίο επέλεξε σκόπιμα να προσφύγει στο ΔΝΤ για να εξυπηρετήσει τις διεθνείς αγορές και τους κερδοσκοπικούς-χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, το οποίο απειλεί να πάρει πίσω όλες τις νίκες του εργατικού κινήματος, το οποίο καθιστά το μέλλον των φοιτητών αβέβαιο μέσω των ΚΕΣ και του εθνικού πλαισίου προσόντων επέλεξε να απαντήσει στην τεράστια λαϊκή κινητοποίηση με εκατοντάδες διμοιρίες ΜΑΤ και χιλιάδες δακρυγόνα. Είναι πλέον σαφές ποιος είναι ο περίφημος ανοιχτός διάλογος που επιδίωκε με τους πολίτες προ μηνών…Είναι αυτός της καταστολής, του ξύλου σε φοιτητές και εργαζομένους κόμμα..Ειδικά στην Πάτρα η προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Πόλη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν δεκάδες δακρυγόνα μέσα στον κόσμο της πορείας, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί και με σαφή στόχο να διαλύσουν την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει γνωρίσει η Πόλη.

Σε όλα αυτά, δυστυχώς, ήρθε να προστεθεί και ο άδικος χαμός τριών εργαζομένων στη MARFIN-EGNATIA BANK. Μια τριπλή δολοφονία που έχει τις ρίζες της στην κρατική-κυβερνητική πολιτική και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Το κράτος σε αυτήν την ιστορική περίοδο που διανύουμε, επέλεξε να αξιοποιήσει όλα του τα μέσα: Από τη μία, τους επίσημους μηχανισμούς του, μέσω της επίθεσης στην πορεία από την αστυνομία και από την άλλη τους ανεπίσημους μηχανισμούς του, όπως αφενός την προβοκάτσια (βλ. εμπρησμοί), αλλά αφετέρου και την εργοδοτική τρομοκρατία. Χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της MARFIN, μεγαλοεπιχειρηματίας Βγενόπουλος, υποχρέωσε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους στην τράπεζα να δουλέψουν παρά την ύπαρξη απεργίας και παρά το γεγονός ότι καμιά άλλη τράπεζα δεν ήταν ανοιχτή κατά μήκος της πορείας, πολλώ δε μάλλον σε έναν χώρο όπου δεν υπήρχε ούτε έξοδος κινδύνου, ούτε πυρασφάλεια.

Το ΠΑΣΟΚ πίστεψε πως αυτά τα μέτρα θα περάσουν χωρίς να ανοίξει μύτη, χωρίς καμία αντίδραση λόγω του φόβου για την ΕΕ και το ΔΝΤ…Όμως, ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του! Δε θα αφήσει το μέλλον του στα χέρια των ανεύθυνων πολιτικών και της εργοδοσίας.. Αυτό έδειξε η 5η Μαΐου.. Είναι πλέον σαφές πως θα υπάρξει συνέχεια και είναι χρέος των φοιτητικών συλλόγων να συμπορευτούν με τον λαό για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.. Καλούμαστε πλέον σαν φοιτητές να πάρουμε ξεκάθαρη στάση: θα ακολουθήσουμε το δρόμο της υποταγής και της συνενοχής που προτείνουν τα παπαγαλάκια των κομμάτων μέσα στο πανεπιστήμιο ή το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα ;

Η παράταξη της ΠΑΣΠ στη σχολή μας την προηγούμενη Πέμπτη στο ΔΣ ψήφισε κατά της συνέλευσης (!!) καθώς προφανώς θέλει να αποφύγει την κινητοποίηση και την ενημέρωση του συλλόγου,μη αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για κινητοποίηση αυτή τη στιγμή και βάζοντας το κομματικό της συμφέρον πάνω από αυτό του συλλόγου.Κατά της διάρκεια της συνέλευσης που τελικά έγινε παρά τις συνεχείς προσπάθειες της ΠΑΣΠ να σαμποταριστεί, η ΠΑΣΠ λειτούργησε με λογικές οπαδισμού, ύβρεων και μπαχαλέματος , προς μια κατεύθυνση υποβάθμισης της διαδικασίας της συνέλευσης, του πιο ισχυρού δηλαδή όπλου των φοιτητών!Αλλά τι διαφορετικό να περιμέναμε από μια παράταξη που έχει μετατρέψει τον φοιτητή σε πελάτη μέσω των πάρτυ, των κερασμάτων, των σημειώσεων και των πιστοποιητικών παρακολούθησης ημερίδων ; Από μια παράταξη που φοβάται να καταδικάσει ανοιχτά την κυβέρνηση και μιλάει συνέχεια για ιδρυτικές διακηρύξεις λες και νοιάζει τους φοιτητές για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.Ταυτόχρονα στον ίδιο δρόμο κινείται και η ΔΑΠ ,απαξιώνοντας ανοιχτά βέβαια τις συνελεύσεις και απουσιάζοντας εδώ και δύο συνελεύσεις… Το ΜΑΣ τέλος ,το μόνο που βλέπει στη συγκυρία είναι πως θα ανέβει το ΚΚΕ και πως θα βελτιώσει την κομματική του οικοδόμηση .Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων ,ειδικά σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες για το λαϊκό κίνημα(θυμόμαστε και το Δεκέμβρη του 2008 και την προδοσία του ΚΚΕ…)

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε δυναμικά και θα νικήσουμε !Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα θα θριαμβεύσει σε πείσμα της κυβέρνησης και της προπαγάνδας που έχει στήσει...Υπαίτιοι για αυτή την κατάσταση είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και οι πολιτικές που ακολούθησαν όλα τα τελευταία χρόνια !Είναι αυτοί που συστηματικά καλλιεργούν την κοινωνική βία περνώντας τα πιο αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων 40 ετών (περικοπές μισθών, απελευθέρωση απολύσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, διάλυση ασφαλιστικού κλπ.). Αυτοί που τόσα χρόνια ληστεύουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αυτοί που προκαλούν με την κλιμακούμενη ένταση της καταστολής. Αυτοί, που εξωθούν σήμερα 500000 εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις και αύριο στην εξαθλίωση και τον επιβιωτισμό εμάς τους φοιτητές . Πολύ σημαντική μάχη με ξεχωριστή σημασία αποτελούν και οι φοιτητικές εκλογές της 19ης Μαϊου ,όπου η νεολαία θα δώσει το πρώτο σαφές μήνυμα ότι καταδικάζει τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,μαυρίζοντας τους εκφραστές της στο πανεπιστήμιο. Ο αγώνας για εμάς δεν τελείωσε, αλλά αντιθέτως μόλις τώρα ξεκινάει.


Νόμιζαν ότι τελείωσαν μαζί μας…
…θα μας βρουν μπροστά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: